Vă salută decanul facultăţii, conf. univ., dr., Livia Nistor – Lopatenco

Sunt bucuroasă să vă urez bun venit pe pagina oficială a facultăţii Construcţii, Geodezie şi Cadastru, unde este prezentată întreaga activitate a comunităţii noastre academice. Domeniul construcțiilor este unul dintre cele mai vechi domenii de dezvoltare din lume. Construcțiile reprezintă implicarea imensă a omenirii, din punct de vedere al creației, al dorinței de a face ordine în această lume interesantă, dar totodată haotică.

Până în prezent, facultatea noastră a pregătit peste 10.000 de ingineri constructori, geodezi, ingineri evaluatori, economişti, care activează atât în țară, cât și peste hotare. FCGC este mediul oportun pentru dezvoltarea talentelor şi abilităţilor, prin implicarea în proiecte desfăşurate pe teren, elaborarea planurilor şi hărţilor, aplicarea unor noi tehnologii de execuţie a lucrărilor de construcţie-montaj, dezvoltarea, gestiunea și evaluarea construcţiilor, dar şi multe altele.

Noi modernizăm spaţiile de studiu oferind studenţilor acces la numeroase oportunităţi – săli de calculatoare, Internet, laboratoare specializate şi echipament. Peste 80 de cadre didactice, cu experienţă în domeniu, pregătesc studenţii pentru o carieră de succes. Cooperăm cu un şir de universităţi şi datorită programelor de mobilitate stabilite, studenţii noştri au şansa de a studia peste hotare de la 3 la 12 luni.

Oferim un program de studii adaptat la solicitările pieţei muncii şi diverse oportunităţi practice şi interesante de a dobândi cunoştinţe noi. Studenţii au viaţă studenţească dinamică, participă la numeroase activităţi care îi ajută să-şi îmbunătăţească aptitudinile, să lucreze în echipă şi să dezvolte noi competenţe. Afirmăm cu mândrie că rata angajării absolvenţilor noştri este de 80-90%.


Facultatea Construcţii, Geodezie şi Cadastru – privire de ansamblu:

  • Peste 1000 de studenți entuziaști
  • 80 de cadre didactice
  • 3 departamente
  • 9 laboratoare
  • Centru de cercetări în domeniul Geologiei Inginereşti
  • Programe de mobilitate
  • Colaborări cu universităţi din Franţa, Marea Britanie, Suedia etc.